Ladugårdsinrede gick från kor till hästar

9 november, 2017 | av: Anna Nyberg

Pelle Hurtsén, ägare av Ladugårdsinrede.

Namnet är kvar. Annars är det mesta ändrat hos företaget på Varaslätten som har travsportens utövare som sina största kunder.
−Namnet Ladugårdsinrede är så inkört att det inte går att ändra, säger Pelle Hurtsén, som äger företaget.
Ladugårdsinrede är ett av alla företag som valt att vara medlem i Skara Hästland. Företaget är synligt på många platser inom travet, och varje travdag på Axevalla en travdag är deras butik öppen, fylld av allt som kan behövas en tävlingsdag eller i vardagen.
−Att vara på plats på travdagarna är en väldigt viktig del i vår service. Med vårt sortiment kan vi ekipera travhästen helt och hållet, säger Caroline Renström, som ofta finns i butiken på Axevalla. Dessutom åker Ladugårdsinredes buss till travdagarna på Åmål och Åby.
Under en travdag finns Ladugårdsinrede på plats i god tid före första start om någon av deltagarna snabbt behöver komplettera utrustningen.
−De kan ha glömt käken eller bootsen. Vi säljer också mycket glasögon på travdagar. Men tränare och hästskötare passar också på att göra planerade inköp när vi ändå är där, säger Caroline, som är en av fem anställda på Ladugårdsinrede.

Företagets historia går tillbaka till 1959, och på den tiden sålde företaget just ladugårdsinredningar. Men i samband med att bondgårdarna blev färre växte den del som handlade om hästar och travsport.
−I dag är det bara namnet kvar, men det är så inkört att vi har behållit det, säger Pelle Hurtsén, som har drivit företaget i tio år nu.
Förutom butiken i Kvänum och besöken på travbanan styr Pelle en av bussarna ner till Skåne varannan vecka. Där är det inte försäljning på travdagar, utan i stället gårdsförsäljning hos olika tränare enligt en uppgjord rutt.

Ladugårdsinredes storsäljare över alla andra är hästskor, såväl i bussen som i butiken utanför Kvänum på Varaslätten. Dit kommer hovslagare för att plocka bland det digra utbudet. Skor finns för alla typer av hästar, och även täcken, borstar, grimmor och en del annat fungerar för all hästsport. Men i övrigt är utbudet riktat mot travsport.
−Inom ridsport finns det väldigt många andra företag, men inom travet är vi mer ensamma, säger Caroline Renström.

Ladugårdsinrede blev tidigt medlem i Skara Hästland.
−Vi vill gynna allt som har med hästnäring att göra, och det är ett väldigt spännande arbete som pågår nu med att samla mycket hästverksamhet kring Axevalla och Skålltorp, säger Pelle Hurtsén.
−Jag ser verkligen fram mot resultatet av detta.

 

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram