Norskt, kaspiskt och amerikanskt på Hästivalen

26 september, 2018 | av: Anna Nyberg

Den kaspiska hästen Tuff kommer till Hästivalen lördag 29 september, liksom fjordingarna Lukas Hovborg och Meya. Dessutom kommer Elvis, av rasen American curly. Det blir därmed en resa till flera olika länder under Svenska Hästavelsförbundets programpunkt på Hästivalen.
Kända och mindre kända hästraser visas upp strax efter klockan 15 under Skarahästivalen. Den kaspiska hästen Tuff visas av Alisa, som mest rider western på sin häst.
De två fjordingarna Lukas Hovborg och Meya är båda ute på tävlingsbanorna i dressyr, och Lukas tävlas även i hoppning.
American Curly är en speciell hästras med lockig päls, särskilt lämplig för dem som är allergiska mot hästar. Elvis är en American Curly som tävlar både i både hoppning och fälttävlan, och som visas av sin ägare Eva Billberg.
Ekipaget var med i showen på Sweden International Horse Show på Friends i fjol, och ska dit även i år.
Slutligen får vi också se ett frieser-ekipage. Det är Anna Lagervall och frieserhästen Hilde, som kommer att visa upp några moment ur grenen working equitation, där det ingår såväl precision som lydnad och fart.
− Jag fastnade hastigt och lustigt för rasen för drygt tio år sedan efter att ha haft flera halvblod under alla tidigare år. Friesern är allt som oftast en godmodig och väldigt social häst som är lätt att tycka om. Ofta är de väldigt lättlärda och lite kluriga, många gillar att få tänka lite, berättar Anna Lagervall.

Skarahästivalen arrangeras av Skara Hästland i samarbete med bland annat SLU, Svenska Hästavelsförbundet och Västergötlands Ridsportförbund.
Lördag 29 september kl 13-16 hos Skaraortens Ryttarförening på Skålltorp, Axvall.
Förutom uppvisningar blir det föreläsningar om hästens beteende, skador och sjukdomar, samt om hästanläggningar. Det blir även guidningar av den nya ridanläggningen på Skålltorp.
Här kan du läsa mer om Hästivalen och se hela programmet.

Eva Billberg på Elvis, american curly (Skara Hästland och Svenska Hästavelsförbundet rekommenderar hjälm vid all ridning) Foto: Björn Evans foto

Alisa på Tuff, av rasen kaspisk häst. Foto: Privat

Fjordingar är med på det mesta. På Hästivalen visar två fjordingekipage upp sig. Foto: Privat

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram